Един от най-критикуваните и недолюбвани пилоти във Формула 1 - Ланс Строл, получи нов договор от отбора си "Астън Мартин".

Въпреки доста противоречивото представяне на Строл, в новия договор няма нищо изненадващо, защото основен акционер в отбора е неговият баща Лорънс.

На практика амбициите на Ланс са единствената причина баща му да навлезе толкова сериозно в моторните спортове и да инвестира милиони.

Именно заради това не е никаква изненада, че Строл получи нов договор, а в официалното съобщение на "Астън Мартин", че контрактът е за 2025-а и след това.

Очевидно нотка ирония, с която се подсказва, че докато Лорънс Строл инестира милиони в отбора, то синът му Ланс винаги ще бъде един от пилотите.

Настоящият сезон е осми за Строл във Формула 1, но той продължава да е най-недолюбваният пилот заради факта, че има място само и единствено заради баща си, а не заради постижения на пистата.

За четирите сезона в "Астън Мартин" той не записа нито един подиум, докато само през миналата му компания със същия болид, съотборникът му Фернандо Алонсо се качи осем пъти на подиума.

Днешният ден отговори на още една въпросителна около пилотските места за следващия сезон, след като нов договор с тима на "Алпин" подписа Пиер Гасли.

От отбора не казват с какъв срок е новият договор, а само, че е за няколко сезона напред.

Така "Алпин" със сигурност ще запази един от френските си пилоти, докато съотборникът на Гасли - Естебан Окон, ще напусне Формула 1 и към момента се търси негов заместник.