Славният някога тим на "Уилямс" оповести, че Алекс Албън е подписал нов дългосрочен договор с тима. Легендарният отбор, който за съжаление е далеч от най-силните си години, ще продължи да разчита на тайландската си звезда като основна фигура в редиците си. Роденият в Лондон пилот e отговорен за 31 от общо 36 завоювани от отбора точки в последните два сезона.

През 2022-а той спечели 4 от общо 8, а през миналия сезон "Уилямс" завърши с 28 в актива си, като 27 от тях бяха на сметката на Албън.

Той ще остане в отбора поне до края на 2026 година, а официалната информация гласи, че е подписал "дългосрочна сделка".

"Това е дълготраен проект, в който наистина вярвам и искам да имам главна роля. Поради това се съгласих да подпиша за по-дълго. Да, ще отнеме време, но съм уверен, че изграждаме правилния отбор, за да се движим напред и да постигнем големи неща в следващите години", каза Албън, който все още чака първата си точка през сезон 2024.

В кариерата си той е карал още за отборите на "Торо Росо", "Ред Бул" и "Алфа Таури". Разбира се, най-силните му години бяха в "Ред Бул", а преди "Уилямс" да го върна на стартовата решетка, той изкара един сезон (2021) без да се състезава, като бе тест пилот на "червените бикове".

Създаденият от сър Франк Уилямс отбор има 9 титли при конструкторите и още 7 при пилотите, но за последно бе на върха и в двете класирания преди почти три десетилетия - през 1997-а, когато Жак Вилньов стана световен шампион.