Пилотът на Ферари 1 Шарл Льоклер помоли феновете да уважават личния му живот, след като непрекъснато се появяват пред апартамента му в Монако.

25-годишният монегаск, чийто часовник беше откраднат преди година в Италия, когато беше приближен за селфи от двама души, носещи каски за скутери, публикува молбата в Инстаграм.

"През последните няколко месеца домашният ми адрес по някакъв начин стана публичен, което доведе до събиране на хора под апартамента ми, звънене на звънеца ми и искане на снимки и автографи", каза той.

"Въпреки че винаги се радвам да бъда до вас и наистина оценявам вашата подкрепа, моля, уважавайте личното ми пространство и се въздържайте да идвате в дома ми.

"Ще се погрижа да спра за всички, когато ме видите по улиците или на пистата, но няма да слизам долу, ако посетите дома ми", добави той, като каза, че има "граница, която не трябва да бъде преминавана".

Миналата седмица италианската полиция съобщи, че е арестувала четирима души, издирвани във връзка с кражбата на часовника на Льоклер в морския курорт Виареджо миналия април.

Часовникът, който носеше инициалите му, потенциално струваше милиони.

Льоклер и Ферари започнаха трудно сезона във Формула 1, като пилотът се отказа от две от първите три състезания.