Шарл Леклер е получил допълнителна информация и е разбрал решението на "Ферари" след Гран при на Сингапур.

Младият монегаск бе ядосан в края на надпреварата, тъй като му бе отнето лидерството за сметка на съотборника Себастиан Фетел и така не успя да спечели трети пореден старт във Формула 1.

Първоначалната идея бе Фетел просто да задмине Хамилтън, но новите гуми му позволиха да стане лидер в състезанието.

Такава отборна стратегия не е планувана преди състезанието и точно затова Леклер бе ядосан, че остава втори. Заяви, че в бъдеще ще гледа да е по-информиран по време на самата надпревара.

"Не мисля, че можеше да направя кой знае какво по различен начин. За вбъдеще ще се интересувам повече от стратегията, защото не знаех, че Фетел ще влиза в бокса рано. Сега имам много информация и ще я анализирам", заяви Леклер.

По време на състезанието той описа ситуацията като "нечестна" спрямо него, но след края заяви, че вижда нещата по различен начин и по-добре разбира каква е била отборната стратегия.

"В колата казах, че е много неприятно, но сега извън нея разбирам цялата ситуация. Много съм щастлив за отбора и за Себ. Той заслужи победата, така че продължаваме напред. Естествено, че исках да съм с едно стъпало по-високо, но това е част от живота. Ще се върна по-силен в Русия следващия уикенд", добави пилотът на "Ферари".