Лидерът в класирането за сезона във Формула 1 Шарл Леклер сподели интересни детайли от отношенията му с шампиона Макс Верстапен.

Двамата се познават от деца, съперници бяха още в картинг сериите, а сега, след три кръга от сезон 2022, Леклер води със 71 точки, а Верстапен е едва шести с 25.

"В картинга или Макс ставаше победител или аз - сподели за BBC пилотът на "Ферари". - Нямаше друга конкуренция. Поради тази причина с него са мразехме, защото борбата за надмощие между нас беше жестока.

Не знам кой е по-добър пилот сега. Трудно ми е да кажа. Имаме различен стил на шофиране. Понякога печеля аз, а понякога той, но ми харесва, че сме равностойни.

Между нас днес има уважение и нещата са различни."

Верстапен също коментира темата, като очевидно конкуренцията на тези двама асове ще е основна тема през целия сезон.

Очаква се битката за титлата да е именно между тях, както и Люис Хамилтън, разбира се.

"Аз не съм се променил. Състезавам се по същия начин, както и преди време - коментира Макс. - Двамата с Шарл имаме различни подходи за атака и защита.

Обичам да се състезавам с него, защото се познаваме и винаги знаем как да позиционираме болидите, за да не създаваме опасност един за друг. Той е агресивен в спортен план, аз също. Но вече отдавна нямаме конфликт извън пистата".