Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обвини президента на САЩ Доналд Тръмп, че се крие в бункера си и не се справя с настоящата ситуация.

В понеделник вечерта Тръмп заплаши, че ще използва американката войска, за да укроти протестите, които бяха породени от убийството на тъмнокожия Джордж Флойд. Той се задуши, след като беше притиснат с коляно от полицейски служител при арест.

Шескратният шампион Хамилтън е един от множеството спортни звезди, които изразиха възмущението си от смъртта на Флойд, като първоначално заяви, че колегите му във Формула 1 си мълчат по случая. В последствие Шарл Леклер, Даниел Рикардо и Карлос Сайнц също публикуваха позиция срещу расизма.

Сега обаче Люис насочи вниманието си към президента Тръмп, който търпи сериозна критики за неспособността си да запази обществения мир в САЩ.

Държавният глава насърчи губернаторите към по-настоятелни действия срещу протестиращите, добавяйки че "трябва да доминират или ще изглеждат като глупаци, и са нужни арести".

Именно това подразни Хамилтън, който публикува популярна снимка на Белия дом с изгасени светлини, която беше заснета по време на протестите в неделя вечерта.

"Това е кадър, който дефинира Тръмп. 100 хиляди мъртви, 40 милиона безработни, градове под атака от насилствена полиция. Когато страната се нуждае от лидер, Доналд Тръмп гаси светлините и се крие в бункера си", написа британецът.

Снимка: Instagram