Люис Хамилтън вероятно е най-активният спортист в борбата с расизма, но сега си навлече гнева на множество фенове заради свое действие, свързано с друга актуална тема.

Шесткратният световен шампион на Формула 1 използва за трибуна профила си в Instagram, където има повече от 18 милиона последователи, за да изрази мнението си за COVID-19 и разработването на ваксина срещу вируса. В наши дни професионалните спортисти имат влияние върху милиони хора посредством социалните медии, а Хамилтън е истински добър пример за това.

Британският пилот сподели антиваксърско видео с Бил Гейтс, което бе интервю с американския милиардер, придружено от надпис "Помня кога изрекох първата си лъжа".

Гейтс, който е най-известен с това, че е създател на компютърния гигант "Майкрософт", инвестира милиони в откриването и разработването на ваксина срещу коронавируса. Американецът дори изрази надежда, че корейската компания, разработваща лекарството, може да произведе 200 милиона ваксини до юни догодина.

С този свой ход Хамилтън явно показва, че подкрепя вижданията на хората, които не са съгласни с използването на ваксини, но същевременно си навлече гнева на опонентите им.

Видеото, което Люис сподели: