Набиращият все по-голяма скорост тим на "Макларън", който изглежда най-близо до настигане на "Ред Бул" от всички останали тимове, ще бъде в специална премяна по време на Гран При на Монако.

Емблематичната градска надпревара в Княжеството ще се проведе този уикенд, а от "Макларън" решиха да почетат по специален начин 30-годишнината от смъртта на Айртон Сена.

Бразилската легенда спечели трите си титли като пилот именно на британския отбор, като изгради статута си на спортна икона управлявайки именно болид на "Макларън".

Сена загина на след удар на "Имола" на 1 май 1994-а, като мнозина очакваха, че от "Макларън" ще почетат пилота през изминалия уикенд, когато състезанието се проведе именно на италианската писта и имаше редица организирани инициативи в чест на бразилеца.

Това обаче ще се случи в Монако. Място, на което Сена доминираше брутално, а победите му по тесните улици на Княжеството са сред тези, донесли му легендарен статут.

Той има шест победи в Монако, което е абсолютен рекорд на пистата. От активните пилоти най-близо до Сена е Люис Хамилтън със своите три победи на това трасе, като не се очертава в следващите няколко години някой да успее да доближи бразилеца по този показател.

Именно заради това този уикенд болидът на "Макларън", който в последните години е в ярко оранжев цвят, ще бъде в изцяло бразилски мотиви.

Вдъхновен от националния флаг на родината на Сена, болидът ще бъде жълт в основната си средна част, зелен в задната част, а също така и със сини мотиви на предното крило.

"За Краля на Монако ще се състезаваме в неговите цветове", написаха от "Макларън", представяйки новия дизайн.