Закачките между Макс Верстапен и Люис Хамилтън не спират още от началото на ожесточената им битка за титлата през миналия сезон, като изглежда не спират и през тази кампания, когато по всичко личи двамата ще останат в сянката на Шарл Леклер от "Ферари".

В навечерието на Гран при на Италия на пистата "Имола", Макс Верстапен бе помолен да кометира появилите се информации, че Люис Хамилтън участва с 10 милиона паунда в един от консорциумите, който е кандидат за закупуване на футболния Челси.

Още с появата на тази информация много фенове на Острова започнаха да си правят шеги, защото Люис Хамилтън неведнъж е споделял, че от дете е страстен фен на Арсенал, като освен това в последните години на няколко пъти е посещавал мачове на "артилеристите".

С това се пошегува и Макс Верстапен, който призна, че не може да повярва как ще купуваш големия враг на твоя любим клуб.

"Аз съм фен на ПСВ Айндховен, никога не бих купил Аякс. Ако пък някога купя клуб от Лондон, ще искам да съм силния човек и да взимам сам важните решения, а не да съм просто човек с малък дял.

Освен това си мислех, че Люис е фен на Арсенал. Ако си фен на Арсенал защо искаш да купиш Челси? Доста интересно, но в крайна сметка всеки сам решава как да харчи парите си, ще следя темата с интерес", заяви Верстапен.