"Ферари" не започна сезона във Формула 1 по най-добрия възможен начин. Карлос Сайнц остана извън челната тройка в Бахрейн, финиширайки на четвърто място, а Шарл Леклер не успя да завърши първото състезание за сезона във Формула 1.

Проблемите при "черните кончета" обаче изглежда не са само на пистата, а се простират и отвъд нея и стигат чак до високите етажи на отбора.

Това става ясно от информация в италианските медии, според която Лоран Мекие, който в последните повече от две години първо бе заместник на Матиа Биното, а сега и на Фред Васьор, а също така изпълнява ролята на рейсинг директор, е пожелал да напусне поста си.

Причина за това е неразбирателство с Бенедето Виня - изпълнителният директор на отбора, който влезе в конфликт и с главния отговорник на тима Васьор.

Мекие не е доволен от начина, по който Виня управлява легендарния отбор, а по последни данни вече е получил няколко различни оферти за работа, отново в спорта. Една от тях идва от отбора на "Алпин", другат е от "Либърти Медия", компанията, която ръководи Формула 1, а също така има предложение и от международната асоциация ФИА, за която французинът вече е работил.

"Ферари" вече изгуби един важен човек заради управелението на Виня. Давид Санчес бе отговорник за концепцията на болидите на италианския тим, но напусна, защото по думите му Виня създава "работен климат, изпълнен с неяснота и страх".

Шефът по стратегията Иняки Руеда също обмисля да прекрати взаимоотношенията си със Скудерията.

Последната титла при пилотите на отбора от Маранело е от 2007 година, когато Кими Райконен стана световен шампион. При конструкторите италианците пък триумфираха за последно през 2008-а.