Гран при на Маями във Формула 1 през 2024 година е счупило рекорда за телевизионна аудитория в Съединените американски щати.

Телевизията ABC, която излъчи триумфа на Ландо Норис, се похвали с дял от 3,1 милиона зрителите, което е с 500 хиляди повече от предишния рекорд.

Въпреки че зрителите в Европа и Азия трябваше да стоят до късно вечерта, за да гледат състезанието, то провеждането му в следобедните часове е било добър ход за американската аудитория.

Съботното спринтово състезание е привлякло 946 хиляди зрители, което е най-високото число от въвеждането на този формат през 2021 година. За последвалата квалификация зрителите са били 625 хиляди.

Скокът в интереса на американските фенове към Формула 1 е много добра новина за собственика Liberty Media след противоречивите резултати в началото на сезона.

Откриващото състезание в Бахрейн например бе наблюдавано от едва 1,12 милиона зрители при 1,31 млн. година по-рано. Гран при на Саудитска Арабия също беляза спад от около 40%.

ГП на Маями нарушава тенденция, като там имаше огромен интерес и към билетите. Общо 270 хиляди души посетиха различните събития в състезателния уикенд.