Шефът на "Мерцедес" Тото Волф заяви, че тимът му "няма никаква вина" за липсата на интрига в шампионата и доминацията на неговия отбор.

"Сребърните стрели" взеха всичките три пол позиции и три победи от началото на сезона, като завършваха с не малка преднина пред смятаните за опоненти на върха от "Ред Бул и "Ферари".

Волф обаче е категоричен, че хората му не приемат нищо за гарантирано и работят здраво, за да постигнат тези доминантни резултати.

"Ако вземем сезон 2020 за гарантиран, за разходка в парка и просто да изчакваме да вдигнем купата през декември, нямаше да спечелим предишните шампионати. Няма дори едно влакно от нас, което да мисли, че сезонът вече е спечелен. Такова нещо може да те подведе.

От друга страна, доминацията на един отбор, независимо кой, ако ще да е "Ред Бул" около 2010-а или на Ферари около 2000 година, е нещо, което не е хубаво за Формула 1. Но не зависи от отбора, който печели, дали ще е предвидим шампионата.

Много ни харесва да се състезаваме с нашите фантастични конкуренти. Харесва ни да се борим с "Ферари" и "Ред Бул, и харесваме предизвикателството, което "Рейсинг Пойнт" предоставя. От другата страна са още "Макларън" и "Рено", които трябва да намерят пътя си към челото.

Мога само да си пожелая по-оспорвана битка с неясен победител още в петъчния ден, но в настоящата ситуация е трудно да се промени статуквото", обясни Волф, който е категоричен, че в сезона още нищо не е ясно.