Отборът на "Мерцедес" няма лесно да се примири със случилото се вчера в Абу Даби, като ще опита всички инструменти да промени изхода на сезона.

Макс Верстапен грабна титлата под носа на Хамилтън в историческа драма, която се реши в последната обиколка на последното състезание.

Това дойде след доста спорно решение от състезателния директор Майкъл Маси, свързане с рестарта на състезанието в 57-ата от общо 58 обиколки.

Решение, което щеше да предизвика спорове, както и да бе приключил шампионата.

Заради това от "Мерцедес" оформиха две официални жалби към ФИА, една срещу решението, което според тях е отнело титлата на Хамилтън, както и едно срещу самият Верстапен, който според тях е нарушил правилата да не изпреварва, докато на пистата има кола за сигурност.

Няколко часа след края на състезанието тези две жалби бяха отхвърлени, но от "Мерцедес" не се отказват.

Те обжалваха отхвърлянето на техния протест, като са готови да докарат нещата до Спортния арбитраж, ако се налага.

Тъй като очевидно ФИА няма да промени резултата от състезанието и да дисквалифицира Макс, то се очаква "Мерцедес" да посика също доста радикалното решение за рестарт на състезанието от последната обиколка.

Отборът обаче няма да обжалва отново позицията на Макс Верстапен, който според тях на няколко пъти се е озовал със сантиметри пред Люис Хамилтън преди рестарта. Нещо, което е нарушение на правилата, но нямаше отношение към изхода на надпреварата, защото в момента на самия рестарт Люис Хамилтън бе с цял болид пред своя съперник.