Сър Люис Хамилтън и "Мерцедес" имат по-малко от месец, за да се разберат за новия договор на шампиона във Формула 1.

Британецът продължава да е във ваканция, тренира за кондиция и чака развоя на преговорите между неговия щаб (воден от баща му) и отбора, с който постигна най-големите си успехи.

Седемкратният първенец обяви още в края на миналия сезон, че би искал да остане в тима. Същата е позицията и на шефа на "Мерцедес Ф1" Тото Волф, но засега официално споразумение няма.

Компанията обяви, че на 2 март ще представи официално двамата си пилоти за сезон 2021, като събитието няма да бъде измествано във времето.

Това е окончателният срок, до който казусът с Люис трябва да бъде изяснен.

Според Волф преговорите не са трудни, просто вървят бавно заради това, че са от дистанция. Но "Скай спортс" разкри днес, че договорка засега има само по един от важните въпроси - продължителността на контракта, който ще е за 2 години.

Хамилтън и "Мерцедес" се разминават сериозно във вижданията си за заплатата на шампиона, а стратегията на концерна е да компенсира разликата, като предложи големи бонуси на пилота за всяка победа, пол позишън и, естествено, рекордна осма титла.

В същото време германският телевизионен канал ARD обяви, че ръцете от двете страни са стиснати и в началото на следващата седмица ще има официално обявяване на контракта.

Противоречиви информации по темата, която остава водеща преди старта на новия сезон във Формула 1...