Отборът на "Мерцедес", който доминира в шампионата при конструкторите в последните осем сезона, представи новия си болид.

Първото и основно впечатление, което предизвика множество реакции е, че немският тим загърби черния цвят, който наложи в последните два сезона с основната цел да подкрепи движението "Black lives matter".

"Сребърните стрели" се завръщат към своите корени, и през сезон 2022 ще наблюдаваме новата им машина W13 в сив цвят.

По болида има класическия за марката зеленикав кант, черни елементи, както и оцветена в червено най-горна част на болида, зарадо споносрския договор на стойност 128 щатски доалра на година с марката "Ineos".

Новата машина бе представена в присъствието на отборния директор Тото Волф и идвамата пилоти Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.

За седемкратният шампион това бе първа медийна изява след злощастно загубения финал на сезона в Абу Даби през декември.

"Никога не съм казвал, че ще спирам. Това бяха измислици на медиите. Не сте чували подобно нещо нито от мен, нито от отбора.

Обичам това, което правя, за мен е привилегия да работя с тези хора и тази професия.

Очевдино последните седмици бяха трудни за мен. Исках малко да се отръдпа и да си почина. Отделих време на семейството и най-близките ми. Изживях някои прекрасни лични моменти, а сега е време за битка", сподели Хамилтън.

Тото Волф пък изрази огромното си удовлетворение от уволеннието на състеззателния директро Майкъл Маси, когото той и всички фенове на "Мерцедес" обвиняват за загубената от Хамилтън титла.

Австрийският шеф на отбора не скри, че въпреки предизвикателствата от новите правила около болидите, целта на "сребърните стрели" е титла при конструкторите и някой от двамата им пилоти да бъде шампион.

За първи път в ролята си на официален и постоянен пилот на отбора говори и Джордж Ръсел, който преди два сеозна имаше шанса да замести Хамилтън за две състезания.

"За мен Люис е супергерой. Възхищавах му се докато растях, а сега съм редом до него в един отбор. Това е сбъдната мечта и огромна привилегия, от която смятам да се възползвам по най-добрия начин", сподели той.