Предсезонните тестове във Формула 1 не започнаха по блестящ начин за настоящите шампиони от “Мерцедес”. Валтери Ботас бе принуден да се прибере в бокса в Бахрейн след едва една обиколка с новия болид на “сребърните стрели”, като от отбора заявиха, че става дума за проблем със скоростната кутия на W12.

Световният шампион Люис Хамилтън ще излезе на пистата малко по-късно.

“Имаме проблем със скоростната кутия и ще я сменим, за да разберем какво точно се случва”, бе краткият коментар на отбора относно неочакваните проблеми на старат на тестовете, които ще продължат на пистата “Сакхир” до неделя.

Този сезон отборите имат само три дни за тестове, като максималното време, което пилотите ще могат да изкарат в новите си болиди е 12 часа. Всички 10 отбора направиха обиколки след началото на сутрешната сесия в Бахрейн, а Мик Шумахер за първи път кара кола от Формула 1 като част от тим, състезаващ се при най-добрите - този на “Хаас”.

Синът на Михаел Шумахер се подготвя за дебютния си сезон в американския тим, който обаче е с руска окраска на болида поради спонсорски причини.