Дебютантът в редиците на “Хаас” Мик Шумахер припомни на феновете за знаменития си баща Михаел още преди началото на новия сезон във Формула 1. Младокът се готви за първата си година при най-добрите, а по време на традиционните предсезонни тестове в Бахрейн, Шумахер-младши изненада с трибуквената абревиатура, която се използва в телевизионните предавания.

Досега 21-годишният пилот се състезаваше под абревиатурата SCH - първите три букви от фамилното му име, но сега се пожелал да използва тази, с която баща му домнираше при най-добрите, а именно MSC. 

“Имам силна емоционална връзка с тази абревиатура. Аз поисках да бъда MSC вместо SCH”, каза шампионът на Формула 2, добавяйки, че вероятно за всички е приятно да видят познатите три букви на екраните си. 

Мик направи над 100 обиколки в първите два дни от тестовете на пистата “Сакхир” и заяви, че е научил много нови неща, всички от които са били изцяло положителни. Германецът узакони титлата си ввъ Формула 2 именно на пистата в Бахрейн миналия ноември.