Мик Шумахер отново е сочен като вариант за пилот във Формула 1 през следващия сезон. В момента синът на Михаел Шумахер кара във Формула 2, като наскоро получи похвали от Матиа Биното, който е шеф на "Ферари".

Чичо му Ралф също се изказа ласкаво за развитието му, а сега именно той подхвана темата за евентуален дебют на племеника си при най-добрите.

Според Ралф има шанс да видим Мик в болид на "Алфа Ромео" през сезон 2021. Отборът по всяка вероятност ще заложи на изцяло нов състав догодина, след като Кими Райконен и Антонио Джовинаци не са подписали нови договори с близкия до "Ферари" тим.

"Всички знаят за близостта на "Алфа Ромео" и "Ферари". Би било наистина логично да го видим там. Освен това си мисля, че търсят двама нови пилоти - един с талант и един с опит. Може би вече дори преговарят с Нико Хюлкенберг", заяви Ралф пред германския филиал на Sky Sports.

През 2019 година Мик Шумахер кара в тестове както за "Ферари", така и за "Алфа Ромео". Освен това той е кадър на Академията на Скудерията.