Германецът Мик Шумахер, който през новия сезон 2021 ще дебютира във Формула 1 за отбора на "Хаас" заяви, че няма нищо против да бъде сравняван с баща си Михаел, който е легенда в автомобилния спорт.

"Никога не съм имал проблем, когато се споменава името на баща ми Михаел, свързано с мен, когато ни сравняват. Това по никакъв начин не ме натоварва", коментира 21-годишният Мик в интервю за "Кориере дела Сера".

Михаел Шумахер е седемкратен световен шампион във Формула 1.

"Бащи ми е постигнал нещо огромно в автомобилния спорт. За мен е чест и в същото време е и предизвикателство. Това за мен е отговорност и мотивация винаги да опитвам да давам най-доброто от себе си. Но не и допълнителен товар", каза още младокът.

Той е получил съвет от сънародника си и четирикратен световен първенец Себастиан Фетел: "Бъде себе си. Вярвай в себе си. Не се страхувай да показвай кой си".

Мик Шумахер получи шанс да дебют във Формула 1 в "Хаас", след като през тази година спечели титлата във Формула 2.

Баща му Михаел Шумахер не се е появявал публично от декември 2013 година, когато претърпя тежък инцидент при падане със ски и получи сериозни травми на главата. Той продължава да се лекува в дома си в Женева.