Макар в последните сезона интригата да е минимална заради тоталната доминация на Макс Верстапен и Ред Бул, шефовете на Формула 1 могат да са доволни.

Поне това сочат официалните финансови отчети. Според тях - през третото тримесечие на 2023 г. приходите достигат общо 887 милиона долара, което е със 172 милиона долара повече от същия период на миналата година.

В резултат на това наградният фонд, който ще бъде разделен между десет отбора от Формула 1, се увеличава от 370 на 432 милиона долара.

Между юли и септември тази година Формула 1 проведе осем състезания, с едно повече в сравнение със същия период през 2022 г., въпреки че по същество двете най-важни промени са състезанията в Сингапур и Япония, тъй като организаторите им плащат високи такси, за да бъдат в календара.

Тези два старта миналата година бяха част от последната четвърт на сезона.

Генералният директор на Формула 1 Стефано Доменикали отбеляза, че състезанията се провеждат на писти с разпродадени места за зрители, че популярността на този спорт нараства в медиите и социалните мрежи и че Формула 1 привлича нови търговски партньори.

Всичко това безспорно е факт, напук на липсата на сериозно съперничество за шампионската корона.