Люис Хамилтън може да бъде санкциониран, защото отказа да присъства на гала вечерта на Международна автомобилна федерация (FIA).

В организираното събитие беше връчена световната титла на Макс Верстапен от "Ред Бул", който победи в последната възможна обиколка британеца. Новият рицар на Великобритания протестира заради спорни решения на рейс контрола, но "Мерцедес" прекрати всички дела по случая.

Освен Хамилтън, шефът на отбора Тото Волф също не присъства на традиционното събитие в края на годината. Новият президент на FIA Мохамед Бен Сулайем не изключи възможността да последват наказания.

"Ако има нарушение на правилата, няма да има прошка. Прошката съществува, но правилата са си правила. Знам, че Люис е бил тъжен за това, което се случи. Даже бих казал наранен. Но трябва да видим дали това е нарушение. След няколко часа като президент не може да дам конкретен отговор и трябва да прегледам фактите.

Сърдити винаги има. Говорих с Тото и той ми каза, че няма да присъства. Изслушах го и той се успокои. Ще прегледаме правилата и ще видим какви са правилата, за да не се случва това отново. Има много неща, в които можем да се подобряваме", завърши Сулайем, визирайки решенията на организацията.

Роденият в Обединените арабски емирства нов шеф замени на поста французина Жан Тод, който бе начело от 2009 година.

"Много благодаря за доверието, което ми оказахте. Ангажирам се да управлявам в интерес на всички членове на федерацията. Искам да отдам почит на Жан Тод за неговото лидерство през последните 12 години и да похваля Греъм Стоукър. Очаквам с нетърпение да работя с всички, които търсят подобрението на федерацията, която обичаме", бяха думите на Сулайем при назначаването му.