Рекордьорът по състезания във Формула 1 - Фернандо Алонсо, очаквано не бе доволен от случилото се след края на Гран при на САЩ.

Испанецът направи много силно състезание и завърши на седмата позиция, макар още в 22-ата обиколка да се сблъска с Ланс Строл и предпазната стена.

Двукратният световен шампион съумя да навърши още 34 обиколки на фона на пораженията по болида си, намествайки се в зоната на точките.

След края на състезанието обаче последва официално оплакване от тима на "Хаас". Претенциите бяха, че от болида на Алонсо опасно са стърчали различни елементи, което доведе до тежко наказание от ФИА.

Испанецът бе санкциониран с 30 секунди, които го пратиха едва на 15-а позиция, а реакцията му в социалните мрежи бе следната:

"Това е важен ден за спорта, защото това решение определя дали вървим в правилната посока.

Случаят е един от малкото, в които усещам, че аз и всички фенове сме на едно мнение за тези правила и регулации", написа той.

Коментирайки случилото се пред медиите, Алонсо разкри, че е направил едно от най-силните състезания в кариерата си, успявайки да запише добра позииця с този болид.

Той обаче запита защо ФИА не спира да взима противоречиви и грешни решения през целия сезон.