Седемкратният шампион на Формула 1 Люис Хамилтън ще продължи да кара за “Мерцедес”. Новият договор между двете страни най-сетне е факт, като “сребърните стрели” оповестиха сделката чрез клип, който пуснаха в каналите си в социалните мрежи. 

36-годишният британец кара за “Мерцедес” от 2013 година насам, като за този период е спечелил шест от седемте си световни титли. Сделката е за един сезон - 2021, като Люис ще опита да оглави еднолично класацията по титли, след като към момента дели върха с Миахел Шумахер.

Като част от новия договор, Хамилтън и “Мерцедес” ще създадат обща фондация, чиято цел ще бъде да промотира разнообразието във всичките му форми в моторните спортове.

“Развълнуван съм, че ще започна деветия си сезон в отбора. Заедно сме постигнали невероятни неща и гледам напред към още съвместни успехи както на пистата, така и отвъд нея”, коментира Хамилтън новината. 

“Мотивиран съм и съм благодарен на “Мерцедес”, че ме подкрепят в борбата за равенство и за това да направим моторните спортове достъпни за всички”, добави още шампионът, който бе един от най-дейните спортисти в кампанията Black Lives Matter.

 “Историята на Люис и “Мерцедес” вече има своето място в историята на нашия спорт и сме гладни за още успехи, които да добавим там”, пък заяви шефът на отбора Тото Волф.