"Мерцедес" имаше проблеми по време на предсезонните тестове в Бахрейн, а след края им от шампионския отбор бяха категорични, че трябв да бъдат по-добри и да поправят грешките си, защото от "Ред Бул" дадоха сериозна заявка за конкуренция. Още в първия ден Валтери Ботас бе принуден да прекрати участието си заради проблем със скоростната кутия, докато вчера Люис Хамлтън се завъртя, след като в съботния ден изрази недоволството си от настройките на колата. 

Болидите на “червените бикове” бяха по-бързи от тези на "Мерцедес" и това логично доведе до цялостно недоволство в лагера на "сребърните стрели", но това не е нещо ново. 

"В последните години винаги имаме проблем със скоростта в тествоете и успяваме да оправим нещата преди първото състезание, но сега времето е наистина малко. Начертали сме план, чрез който трябва да разберем проблемите си и ще направим всичко по силите си, за да намерим още скорост в следващите десетина дни", каза инженерният директор Андрю Шовлин. 

Люис Хамилтън също заяви, че е нужно подобрение на колата. Седемкратният световен шампион не пожела да изтъкне конкретен детайл, а бе категоричен, че цялостното представяне трябва да бъде по-добро. 

Първият старт от сезона е на 28 март именно на пистата "Сакхир", на която бяха тестовете.