Никола Цолов направи поредно класирането в средата на таблицата в 11-ото състезание от началото на сезона във Формула 3.

Родният талант в моторните спортове завърши на 15-а позиция в спринтовото състезание на легендарната писата "Силвърстоун".

Така за пореден път едва 16-годишният пилот остана извън зоната на точките, като продължава да търси първи актив през сезона във Формула 3.

Днес дъждът над Острова пообърка състезанието, като в момент, в който заваля доста силно, на пистата бе изкарана кола за сигурност.

В този момент Цолов и голяма част от пилотите влязоха в бокса за гуми за мокър асфалт, но някои от лидерите предпочетоха да останат със сликове, получавайки сигнал от техните щабове, че дъждът ще отмине бързо.

Така седем обиколки преди края дъждът наистина спря, но пилотите с гуми за мокър асфалт имаха аванс в началото, като Никола Цолов успя да се качи до десетата позиция.

Със съхненето на трасето обаче съотношението на силите се промени в полза на състезателите със сликове, като в крайна сметка Цолов завърши 15-и, отново извън зоната на точките.