Естебан Окон изглежда е пилотът, в който от "Алпин" виждат бъдещето на отбора. 24-годишният френски пилот удължи договора си до 2024 година, след като през миналия сезон, който бе дебютен за него в тима, записа общо 62 точки в 17 състезания.

През настоящия сезон в четири от шестте състезания досега завършва по-напред от далеч по-опитния си и именит съотборник - Фернандо Алонсо. Окон е човекът, в когото от "Алпин" виждат сходства със ситуацията на Макс Верстапен в "Ред Бул" и са решили да градят около него в дългосрочен план.

"Имаме пълна вярва в Естебан и сме убедени, че той може да помогне на отбора да достигне следващото ниво и целите, които сме си поставили в дългосрочен план. Той е повече от просто пилот и е наистина отдаден на проекта", гласи изявлението на "Алпин", които до миналата година носеха името "Рено".

Окон кара шестия си пълен сезон във Формула 1. Той дебютира през 2016 година за "МРТ", а след това бе част от "Форс Индия" и "Рейсинг пойнт", като изкара и един сезон в ролята на резервен пилот на "Мерцедес".

През сезон 2020 Окон записа и първи подиум в кариерата си, завършвайки втори на пистата "Сакхир" в Бахрейн.