Четирикратният шампион на Формула 1 Себастиан Фетел показа дизайна на новата си каска, с която призовава за край на войната в Украйна, но същевременно разбуни духовете в… Кипър. Бившият пилот на “Ферари” и “Ред Бул” си навлече негативни реакции и коментари от средиземноморската страна, защото на каската му фигурира знамето на Турската Република на Северен Кипър, която в момента е призната единствено от Турция.

Флагът на република е редом до общо 250 други знамена, а от автомобилната федерация на Кипър, която е член на ФИА, вече изразиха възмущението си от това действие на Фетел. Организацията пожела Себ да махне флага на непризнатата от страната република, както и да бъде глобен за “провинението си”.

Дизайнерът на каската Йенс Мюнсер коментира ситуацията и излезе с официална позиция относно случката.

“Съжаляваме, ако някой флагове липсват или пък някои от тях не трябва да бъдат там. Единственото послание на тези повече от 250 флага е “обединение”, гласи краткият, но пределно ясен коментар на Мюнсер.

Фетел се подготвя за втория си сезон в редиците на “Астън Мартин”. Преди това той кара една година за “Торо Росо”, шест за “Ред Бул” и още шест за “Ферари”, но по време на периода си в Скудерията така и не успя да стигне до титлата.