Състезанието за Голямата награда на Сингапур ни очаква след завоя в неделя, но някои от пилотите имаха проблеми още в първата свободна тренировка днес.

Шарл Леклер, който ще замени Кими Райконен във "Ферари" през следващия сезон, направи много груба грешка на пистата "Марина Бей".

20-годишният пилот на "Заубер" се удари в една от стените, след като не взе правилната траектория на завоя - грешка, присъща на неопитните пилоти на тази писта.

Много от феновете на "Ферари" поставиха под въпрос решението на ръководството да освободи Райконен след края на този сезон.

Шефът на "скудерията" Маурицио Аривабене обаче даде своето логично обяснение:

"Много е важно да гледаме в перспектива за следващите две, три години. Това твърдение само по себе си обосновава решението ни.

Моята работа е да гледам в бъдещето. Как иначе ще очакваме големи неща от млад талант и как ще го развием.

Embed from Getty Images

Имам огромно уважение към Кими, който е страхотен пилот и човек. Изборът за бъдещето е правилен за нас и за него. Самият той за момент не се опита да ме разубеди".

Иначе в първата свободна тренировка най-бърз бе Дани Рикардо с "Ред Бул". Втори остана съотборникът му Макс Верстапен, а трети - Себастиан Фетел. Световният шампион Люис Хамилтън бе с едва шесто време.