Очакваните вече няколко дни новини бяха потвърдени - Формула 1 ще остане без Шумахер.

Става въпрос за Мик Шумахер - синът на легендата Михаел, който след два сезона сред най-добрите в автомобилния спорт, изгуби своето място на стартовата решетка.

Договорът между Шумахер и американският му отбор "Хаас" няма да бъде удължен, като мястото на сина на легендания шампион Михаел, ще заеме друг германец - Нико Хюлкенберг.

Около името на Мик Шумахер очаквано имаше огромем фурор, когато спечели сезона във Формула 2 и се появи на сцената на Формула 1, а мнозина предричаха, че до няколко сезона той ще бъде новият пилот на "Ферари", следвайки стъпките на своите баща.

Нищо подобно. Мик изпрати миналия сезон без да спечели нито една точка, а преди последния старт на настоящата кампания, той има едва 12 пункта, спечелени след шестото място в Австрия и осмото на "Силвърстоун".

"Пътят е неравен на места, но мисля, че се развивам постоянно. Научих много през последните две години и знам едно нещо: аз заслужавам място във Формула 1. Това е страница, която е всичко друго, но не и затворена за мен. Трудностите те правят по-силен. Ще се трудя упорито, за да мога един ден отново да застана на стартовата решетка", каза Мик Шумахер.

Макар представянето му да е по-добро от миналата година, то е доста под нивото на съотборника му Кевин Магнусен, който с абсолютно същия болид спечели 25 точки от общо шест състезания, а през уикенда дори завоюва и полпозишън в Бразилия.

На мястото на младия Шумахер в тима на "Хаас" се появява 35-годишният Нико Хюлкенберг, който със 184-те си старта, ще бъде сред най-опитните пилоти на стартовата решетка.

Хюлкенберг е много добре познато име във Формула 1, където той се появи още през 2010-а с тима на "Уилямс", прди да изкара няколко години във "Форс Индиа", както и три сезона в "Рено".

През последните два сезона той бе резервен пилот на "Рейсинг Пойнт" и впоследствие "Астън Мартин" след преименуването на отбора, като по различни прични имаше шанса да участва в четири състезания, от които взе 10 точки.

Почти същия актив като на Мик Шумахер за тези две години, но с 39 състезания по-малко.