Улиците на Лас Вегас ще посрещнат едно от състезанията във Формула 1 през следващия сезон 2023.

ФИА и американският град официално подписаха своя договор, като надпреварата ще е една от последните през сезона и ще се проведе в края на ноември.

Освен това състезанието е предвидено да бъде може би най-късното като час, около полунощ местно време. Целта е освен да се видят впечатляващите кадри от светещия Вегас, милионите фенове в Европа да успеят да наблюдават на живо състезанието в неделната сутрин на Стария континент.

Така след състезанията в Маями и Остин, това във Вегас ще е третото в сезона на Формула 1 през следващия сезон.

Основната част от състезанието ще е скоростната права по "Las Vegas Strip", където са разположени почти всички забележителностите на меката на забавленията отвъд океана.

Заради дългата права се очаква болидите да развиват над 340 километра в час под светлините на светещия град. Една обиколка на трасето ще е с дължи от 6,11 километра, а състезателите ще въртят из забележителностите на Вегас общо 50 пъти.

Вегас е поредната крачка към разширяването и глобализирането на спорта, по което ФИА активно работи в последните 10 години. Очаква се следващият сезон да е съставен от рекордните 24 състезания, което означава старт почти всеки втори уикенд.

Надпреварата по "Las Vegas Strip" обаче няма да е първата в града, след като паркингът на "Сийзърс Палас" бе старт-финалната права на състезания през 1981-а и 1982-а.

Онези стартове обаче няма как да се сравнят с блясъка и зрелищите, които организаторите ще подготвят за края на ноември 2023 г.