Фернандо Алонсо е опериран в петък и се възстановява от травмите, които получи след катастрофа преди няколко дни. Пилотът от Формула 1 бе блъснат от автомобил, докато тренираше върху велосипед на шосе край Лугано, в Щвейцария.

Той има фрактура на горната челюст, както и няколко наранявания по врата, ръцете и краката.

Отборът "Алпайн", за който двукратният шампион ще кара през новия сезон, се надява Алонсо да е на линия за тестовете в Бахрейн в средата на март, които предхождат първия старт пак там в средата на следващия месец.

Според доктор Хулио Асеро, който е специалист по лицево-челюстни травми, фрактурата ще е напълно забравена за около 5 седмици

За момента пилотът не бива да се подлага на сериозни натоварвания, но до 7 дни може да прави някои упражнения. Именно това е заявил като желание и самият Алонсо, който след операцията е казал на хората от тима, че до седмица се връща в базата и започва кондиционни тренировки.

В това време "Алпайн" вече работи по изработването на допълнителни протектори в каската на испанеца, които ще позволят възможно най-бързо той да се върне в болида. Така ще се спечели време и няма да се чака до пълното заздравяване на челюстта.

Разбира се, за да се премине към реални тестове с колата, ще трябва и разрешение на лекарския екип на отбора, а и на медицинските лица на Формула 1.

"Добре съм, благодаря за огромната подкрепа - написа в Туитър Фернандо. - Нямам търпение сезонът да започва."

Едно от най-популярните лица в новата история на Ф1 се завръща след три години, в които опита какви ли не различни предизвикателства - от рали "Дакар", през Индикар, до състезания с мотоциклети и камиони.