Шефът на “Ферари” Матиа Биното разказа колко сериозно е било проучването, проведено от италианците, за да се стигне до привличането на Карлос Сайнц-младши в Скудерията. Испанецът ще бъде съотборник на Шарл Леклер през новия сезон, след като досега остави отлични впечатления по време на двата си сезона в отбора на “Макларън”.

“Преди да му отправим оферта, изслушахме всички радио съобщения от комуникацията му с отбора. Тези неща разкриват доста за даден човек и за това как се отнася към работата си”, каза Биното.

“Той работи здраво, методичен е и смятам, че разполага с всички качества, които ние търсим. А и не на последно място - бърз е на пистата, атакува и се защитава добре. Смятам, че е добър пилот, който ще ни помогне”, добавя още итлаианецът. 

Сайнц и Леклер ще имат за задача да накарат “Ферари” да забрави най-лошото си представяне в шампионата при конструкторите от 40 години насам. Отборът завърши шести в генералното класиране през сезон 2020, а в общо седемнадесет състезания бе достигнат едва един подиум.