Даниел Рикардо ще остане във Формула 1 и през следващия сезон, макар и не в ролята на титулярен пилот. Австралиецът, който има осем победи в кариерата си, отново ще бъде част от отбора на "Ред Бул". Съветникът на "червените бикове" д-р Хелмут Марко заяви, че Рикардо ще бъде трети пилот на шампионите през сезон 2023.

За завръщането на Рикардо в отбора, макар и в ролята на резерва, се говореше доста в последните седмици, а по всичко изглежда, че това ще стане факт.

"Рикардо ще бъде нашият трети пилот", заяви Марко в интервю за Sky Germany по време на първия ден от състезателния уикенд в Абу Даби, който е и последен за настоящия сезон. Интерес за подобна роля към Даниел имаше и от страна на "Мерцедес".

Австралиецът, който напуска "Макларън" година преди края на договора си, караше за "Ред Бул" между 2014 и 2018 година. В два от въпросните сезони той завършваше в тройката в крайното класиране при пилотите - през 2014 и 2016 година. Сезон 2022 е един от най-слабите за Рикардо във Формула 1.

Кръг преди края той има скромните 35 точки в актива си, като само два пъти досега той е завършвал с по-лош актив, съответно през 2012 (10) и 2013 (20).