Отборът на Хаас, който не успя да спечели нито една точка и остана на последното място през миналата година, се превърна в първия, който представи болида си за новия сезон.

За втора поредна година задвижвания с двигатели на "Ферари" американски отбор, ще се радва на щедрото спонсорство на руския олигарх Дмитрий Мазепин, който е собственик на някои от най-големите заводи в химическата промишленост.

В неговото спонсорство няма нищо случайно, защото за втора поредна година синът му Никита ще е пилот в отбора на Хаас.

През миналия сезон той не записа по-добро класиране от 17-о място, като за всички е ясно, че Мазепин е от така наречените "платени пилоти", които са част от Формула 1 не заради уменията си, а заради хората стоящи зад тях, в случая неговият баща олигарх.

Заради солидното спонсорство на компаниите "UralKali" и "Uralchem", болидът на Хаас отново ще бъде изцяло в мотиви, продикутвани от руския флаг. Общото взето в дизайна му няма почти нищо ново.

Основната част на машината е бял, със синия и червена линия оформящи руския флаг, преди да дойде черната долна част. Руският флаг е също така ясно изобразен и на предното крило на болида.

След провала миналия сезон Хаас направи много реформи, като новият Хаас VF-22 е изграден в новия дизайнерски офис в Маранело, чийто ръководител е Симоне Реста.

Целта пред тима е той да не бъде на последните две места в почти всяко състезание през сезона, а да успее да записва точки и да се бори за място в средата на таблицата.

Освем Мазепин, за втора година пилот на тима ще жъде и Мик Шумахер, син на легендарния седемкратен шампион Михаел.

През миналата година и Мик не записа точки, но само в две състезания бе зад съотборника си Мазепин.