Един кадър от реклама е на път да разбуни скандал около пилота във Формула 1 Карлос Сайнц.

Разбира се, има и бекграунд на цялата история, след като през сезона той бе един от асовете, който отказваше да коленичи в подкрепа на движението Black Lives Matter. Сайнц се аргументира солидно, като обяви, че не приема този жест като някаква реална подкрепа в битката срещу расизма и има много по-ефективни начини тя да бъде подпомогната.

Сега Сайнц отново е мишена на обвинения и сочене с пръст, след като сподели в социалните мрежи рекламата "Трима крале" с картинг автомолибили, на която единият от пилотите е с маска на тъмнокож. За минута в Туитър се появиха хиляди критични коментари в стил "Знаехме си, затова и той не коленичи", а кадърът е наречен "обиден".

Разбира се, Сайнц няма никакво участие в продуцирането на рекламата, а само участва в нея. Изобщо не е ясно дали е забелязал детайла, за който сега е атакуван и наричан расист.

Преди месец Карлос бе представен като нов пилот във "Ферари" и определено е в най-високата точка на кариерата си, от която се очаква много.

Вместо обаче да се говори за постиженията му на пистата и това колко потенциал има в него като състезател, за съжаление темата пак е около някакви скандали, които изглеждат изключително пресилени.