Люис Хамилтън има намерение да остане във Формула 1 поне още три години. Шесткратният световен шампион е в последния сезон от договора си с "Мерцедес", но това по никакъв начин не го притеснява и както сам признава - "планира да остане в спорта в близко бъдеще".

"Искам завинаги да се представям на нивото, на което съм сега, но в един момент физическата и психическата страна казват думата си. Не знам кога ще се случи това при мен, но не мисля, че ще бъде в следващите две или три години", обясни Хамилтън в навечерието на Гран при на Великобритания.

Принудителната пауза заради пандемията от COVID-19 е била от полза на Люис, който добавя, че донякъде това е било от полза за по-дългото му оставане на пистата.

"Пандемията от коронавирус бе отрицателна от много гледни точки, но ми даде време и енергия да се концентрирам върху някои други неща и да дишам спокойно. Бих казал, че ми даде допълнителна енергия, за да продължа да карам по-дълго", споделя още пилотът на "Мерцедес".

 "Трябва да извоюваш правото си да бъдеш тук. Това се случва чрез силни представяния. А моята цел е ясна - да правя това възможно най-дълго, така че се виждам наоколо за поне още три години", резюмира бъдещето си шампионът.