Мика Хакинен има две световни титли срещу името си, но преди да стигне до върха е чакал доста време, за да вземе първата си победа в състезание от Формула 1. Финландецът дебютира през 1991 година за Лотус, но успява да се качи най-високо на почетната стълбичка чак шест години по-късно, през 1997, когато вече е пилот на Макларън.

На практика тази победа е била подарък от тогавашния му съотборник Дейвид Култард. След намеса от ръководството на отбора.

"Бях помолен да пусна Мика пред мен в Херес. Не го бяхме обсъждали преди състезанието. Бяха необходими няколко обиколки, в които успяха да ме убедят да се дръпна встрани. Нямам проблем да изпълнявам отборни заповеди. Винаги съм бил отборен играч", спомня си шотландецът, който така и не успя да се пребори за титла.Най-близо до върха Култард бе през 2001, когато завършва втори в генералното класиране с почти двойно по-малки точки от първия - Михаел Шумахер.

Култард смята, че е можел да добави още няколко победи във визитката си, а в наши дни нещо подобно би означавало повече спечелени пари. Сам обаче признава, че това не го притеснява особено и всичко е в миналото.