Пилотът на "Рено" Даниел Рикардо не остана доволен от отразяването на зверската катастрофа с колегата му от "Хаас" Ромен Грожан. Французинът се разби в мантинелата още на третия завой на пистата в Бахрейн, а колата му се разцепи на две и избухна в пламъци, от които той за щастие успя да излезе изключително бързо.

Рикардо изказа разочарованието си от множеството повторения на ситуацията, както и от цялостното отношение на Формула 1 по темата - в официалните канали на F1 из социалните мрежи бяха качени не един и два поста от инцидента.

"Отвратен и разочарован съм от Формула 1 за това, че избраха да покажат случилото се по точно този начин. Повторение след повторение след повторение... Пламъците, разполовената кола... Защо трябва да виждаме това? Та нали след един час отново трябва да караме. Семейството му също трябва да продължи да вижда тези кадри. Всъщност, семействата на всеки един от нас. Не е честно. Това не е забавление. Това не е Холивуд и нещо подобно не е готино", категоричен бе австралиецът.

Идната неделя пилотите отново ще карат в Бахрейн, но на още по-бърз вариант на пистата "Сакхир" - по външната част на трасето, където ще има значително по-малко завои.