Канадският пилот на “Уилямс” Николас Латифи е получавал смъртни заплахи след последния старт за сезон 2021 във Формула 1 - в Абу Даби. Той катастрофира в заключителните моменти на решителното за титлата състезание, като това оказа влияние върху големия дуел между Люис Хамилтън и Макс Верстапен, завършил в крайна сметка с победа на Верстапен. 

26-годишният канадец се разби в предпазната стена, а това доведе до появата на кола за сигурност на пистата. Това стечение на обстоятелствата бе от полза на Верстапен, който успя да измъкне успеха в Емирството и съответно да триумфира с първа титла в кариерата си досега.

“Определено приемам заплахите сериозно. Достатъчно е да те нападне пиян фен на летището. Или да се сблъскаш с някой, който е в нетрезво състояние и е имал лош ден. Или е под влияние на други субстанции и се опитва да наложи крайното си мнение. Когато се прибрах в Лондон след състезанието, предприех допълнителни мерки за сигурността си”, каза Латифи при представянето на новия болид на своя отбор.

Сезон 2021 бе първият при най-добрите, в който Латифи успя да спечели точки. Той завърши на седмо място в Унгария и на девето в Белгия, като в крайна сметка приключи кампанията с общо 7 точки. 

През новия сезон той отново ще кара за “Уилямс”, но вместо Джордж Ръсел негов съотборник ще бъде Алекс Албън.