Ланс Строл е един от най-младите пилоти във Формула 1 в последните няколко сезона, след като дебютира още като тийнейджър, а сега, вече на 22, кара при най-добрите за четвърта поредна година.

И докато в началото той караше за “Уилямс”, сега е в болида на отбор, който е собственост на баща му - Лорънс Строл.

Канадският милиардер финансира “Рейсинг Пойнт”, а през миналия уикенд в Бахрейн Ланс изравни най-доброто си класиране, качвайки се на подиума за трети път.

И в трите случая той завършва на трето място.

“Наясно съм, че има далеч по-лоши неща от това да си милиардерски син. Разбирам го. Формула 1 е изключително скъп спорт. През годините е имало не един или двама наистина талантливи пилоти, които не са имали финансовата подкрепа. И за съжаление така и не успяват да се реализират.

Това е тъжната реалност на нашия спорт”, заяви Строл в интервю за BBC.

Младият пилот разказва, че още от ранна възраст, когато все още е карал картинг, редовно е бил тормозен заради потеклото си. 

“Свикнах от малък. Винаги съм си казвал, че ще отговарям с карането си. Много хора си мислят, че всичко е било безпроблемно и наистина лесно за мен. Опитвам да се използвам всичката шумотевица като положителна енергия и гориво, за да опровергая хората”, добавя още Строл, който този сезон ще запише най-предното си място в крайното класиране, освен ако в последния старт не се слчи някакво чудо.

Към момента канадецът е десети със 74 точки, следван от Пиер Гасли от “Алфа Таури” със 71 и Естебан Окон от “Рено” с 60. Досегашното му върхово постижение е дванадесета позиция в дебютния му сезон с “Уилямс”.