Люис Хамилтън призова световните асове в спорта да помогнат за каузата на Австралия, където опустошителни пожари продължават да превземат страната и да унищожават природа, както и животински и растителни видове.

Човешките жертви дотук са поне 27.

"Не е тайна колко обичам животните - написа в социалните мрежи шесткратният шампион на Формула 1. - Разбит съм от новините, че над 1 милиард животни са загинали, напълно беззащитни. Често посещавам Австралия и обичам тази страна и невероятната природа там. Говорих в последните дни с хора, които са в сърцето на бедствието и имам представа какво се случва и какви усилия се полагат да бъде овладяно. Дарявам 500 000 долара и ви призовавам да ме последвате в инициативата да помогнем."

Първият старт от сезона във Формула 1 през март е именно в Австралия, край Мелбърн. Ръководителите на организацията вече поискаха пълен доклад за ситуацията от австралийските си колеги.

Засега няма реална опасност Гран при на пистата "Албърт Парк" да пропадне, но положението ще се следи отблизо в следващите седмици.