Отборът на "Ред Бул" представи новия си болид, с който ще опита да прекъсне хегемонията на "Мерцедес" в битката при контрукторите.

Болидът носи името RB18, като именно в него, с шампионския №1, Макс Верстапен ще опита да защити титлата си от последния сезон.

Машината на "Ред Бул" е конструирана по новите революционни правила на Формула 1, а отборният директор Кристиан Хорнер разкри и доста сериозно партньорство с компанията "Oracle", която ще има своето лого на видимо място върху колата срещу 100 милиона паунда на година.

Тази сделка, която е с продължителност 5 години и на обща стойност 500 милиона паунда, ще доведе до промяна и в официалното наименование на отбора, което вече е "Oracle Red Bull Racing".

По традицията детайлите по болидите се разкриват едва при началото на тестовете на писта, а тези представяния в момента са свързани с новия дизайн.

В основни линии новият "Ред Бул" няма да има съществени разлики. По-голямата част от корпуса ще е в много тъмно синьо, с червени, жълти и оранжеви елементи.

Основната разлика е изцяло жълтият нос на болида, а много фенове го сравниха новата машина с екзотичанта птица тукан, която се срещна в джунглите на Централна и Южна Америка.