Световният шампион във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил направи доста странно твърдение в едно от скорошните си интервюта. Бившият британски пилот заяви, че е получил помощ от отвъдното, когато си е пожелал да победи Михаел Шумахер.

Британецът каза, че става дума за Гран При на Япония през сезон 1994. Само няколко месеца след смъртта на Айртон Сена на пистата "Имола". Хил и Сена караха за Уилямс, а след трагедията с бразилскатa звезда, Деймън довършва сезона с Дейвид Култард и Найджъл Менсъл за съотборници.

"Преследвах Михаел в генералното класиране. На "Сузука" трябваше да спечеля, за да не вземе титлата още там. Беше мокро и на практика няма хникакви идеи. Знаех си, че нямам шанс, освен ако не направя нещо различно", разказва 60-годишният Хил.

 "Спомням си, че буквално си казах - "Това е. Айртон, ако си там горе, бих могъл да използвам малко помощ". И наистина не знам какво се случи, но сякаш отблокирах някакъв блокаж в съзнанието си. И в следващия момент карах като невидял. Беше почти сякаш не аз, а някой друг караше колата. Беше едновременно невероятно и плашещо", добавя още Хил относно мистичното си изживяване.

В крайна сметка Шумахер печели титлата с точка преднина пред Хил, а от "Уилямс" трябва да се задоволят с триумфа при конструкторите.

Все пак две години по-късно синът на двукратния световен шампион Греъм Хил покорява световния връх.