Началото на новия сезон във Формула 1 не е обнадеждаващ за тима на "Ферари", който мечтае за първата си титла от 13 години насам.

В третия ден на пистата в Каталуния, червеният болид се сблъска с първите си сериозни проблеми, които на този етап подсказват за нов тежък и труден сезон.

След 40 обиколки на пистата, двигателят в болида на Себастиан Фетел отказа. Това трябваше да е първият му пълноценен ден с новата машина, след здравословните проблеми, които го измъчваха в предишните дни.

Немският пилот обаче бе предаден от болида, като бе принуден да го остави насред пистата, а сесията бе временно спряна, докато ферарито бъде прибрано в бокса.

Това е първият сериозен проблем за някой от болидите от началото на тестовете. Двигателят на ферарито ще бъде сменен, като надеждите са, че Фетел ще може да вземе участие в следобедната сесия.

Междуверемнно най-бърз на пистата отново бе болид на "Мерцедес". Това бе Валтери Ботас, който завъртя 65 обиколки, най-бързата от които за 1:15.732 минути.

Второто няй добрто време записа Естебан Окон с Рено, а трети бе Ланс Строл от Рейсинг Пойнт. В сутрешната сесия участие взеха само половината пилоти в надпреварата.