Пилотът на "Уилямс" Джон Ръсел обвини Валтери Ботас от "Мерцедес", че нарочно е предизвикал катастрофа между двамата по време на състезатието от Формула 1 на "Имола".

Двамата бяха част от тежък инцидент с висока скорост завой №2 и заради множеството отломки по пистата състезанието беше спряно за близо половин час.

В ситуацията Ръсел опита да изпревари Ботас, но финландецът направи лека маневра в дясно, която доведе до сблъсъка.

Двамата пилоти се обвиниха един друг за инцидента, но младият англичанин стигна по-далеч, като каза, че ако на неговото място е бил друг пилот, то Ботас едва ли е щял да постъпи така. Очаква се именно Джордж да замести Валтери в отбора на "Мерцедес" от следващия или по-следващия сезон.

"Имахме разбирателство, че по-бързата кола, използващата DRS има предимство и другият не трябва да завива в последния момент", заяви Ръсел.

Той не може да си обясни защо съперникът му би направил подобно нещо в борба за деветата позиция.

"Естествено, бях му много ядосан. Боря се за девета позиция, а за него тя не означава нищо. Той направи ход, който отива на пилот, който се бори за победата в последната обиколка. Дойде ми на ум дали би го направил, ако вместо мен бе друг пилот.

Не цялата вина е негова, но можеше да се избегне инцидентът. Това е добър пример за стюардите, че малки движения като това могат да доведат до катастрофи", добави младият британец.