Тази вече Люис Хамилтън може да завоюва своята шеста световна титла във Формула 1, с което да остане само на една от легендарния Михаел Шумахер.

Това може да се случи, ако по време на днешното Гран При на Мексико, британецът спечели 12 точки повече от съотборника си Валтери Ботас.

Във вчерашната квалификация Хамилтън завърши четвърти, но заради наказанието на Макс Верстапен, ще стартира трети.

Хамилтън безспорно е сред най-великите пилоти в този спорт, а според шефът на Мерцедес - Тото Волф, това се дължи на страхотният му характер.

Този характер ообаче се е формирал след трудните младежки години и преживяните расистки нападки, смята Волф.

"Когато Луис бе по-млад, той бе единственият тъмнокож пилот сред останалите и аз знам, че е обиждан на пистата поради този факт.

Щом това се случи на младо момче, остават белези по него за цял живот. Ако като дете ти се наложи да преодолееш обидите и дискриминацията, това те прави по-силен характер. Луис вече е зряла личност, но белезите от детството все още са факт.

Трябва да признаем, че наистина във Формула 1 няма голямо разнообразие между пилотите, когато говорим за цвят на кожата. Луис ме научи, че понякога е трудно да се справиш с дискриминацията.

Изключителните личности обикновено изпъкват. Той има свое мнение и не го крие, защото не се срамува от себе си, а когато го правиш, е нормално да бъдеш забелязан. Такава е човешката природа", сподели Волф.