Гран при на Абу Даби бе последното състезание на Кими Райконен във Формула 1, но в интервю легендарният финландец остави вратата открехната за евентуално завръщане в моторните спортове, макар не и при най-бързите в света. Кими е карал в други серии по време на първото си оттегляне, когато взе участие в Световния рали шампионат (WRC) за повече от 20 състезания.

"Наистина състезанието в Абу Даби може да е било последният ми досег с моторните спортове. Но същевременно, може и да не е така. Нещата се променят лесно. Може би пък не съм прав и греша", каза световният шампион с "Ферари", като по този наИн остави вратата към завръщане към страстта си открехната.

Той е категоричен, че към момента планира единствено да прекара повече време със семейството си и да се наслаждава на живота далеч от решетката на Формула 1.

Но може ли при такъв култов образ нещо да е наистина финално? Очевидно не, както заяви и самият той.

"Сигурен съм, че ще се появяват добри възможности. И ако някоя от тях ме удовлетворява и е достатъчно интересна, защо не? Но категорично - първо имам нужда от известно време да си почина", поясни Ледения.

Райконен е №1 по състезания в историята на Формула 1 с над 350 старта, в които е записал 21 победи, 103 подиума и повече от 1800 спечелени точки.