Себастиан Фетел ще остане без отбор след края на настоящия сезон във Формула 1, но ситуацията, в която той не е наясно с бъдещето си, може и да не продължи особено дълго. На дневен ред e сценарий, който би отвел Фетел обратно "у дома" - в "Ред Бул", където той спечели четирите си титли между 2010 и 2013 година.

Информацията на е на Motorsport-Total, а заръката за подобен ход идва от най-високата точка на пирамидата на "Ред Бул" - собственикът Дитрих Матершиц. Австрийският милиардер е поставил за задача на сънародника си и съветник Хелмут Марко да направи така, че Фетел отново да е в болид на отбора не по-късно от 2021 година.

Подобен трансфер ще означава последствия за двама пилоти - Александър Албън, който в момента е №2 след Макс Верстапен в "Ред Бул" и Данийл Квят, който кара за "Алфа Таури". Албън ще трябва да се сбогува с мястото си в първия отбор, за да освободи такова за Фетел, а Квят ще бъде освобден от дъщерния тим, за да може там да се озове Албън.

Според изданието Матершиц оценява високо това, че Фетел донесе най-големите успехи на "Ред Бул" - както четирите титли, така и първата победа на организацията във Формула 1.