Мексиканският пилот Серхио Перес ще е новият пилот на "Ред Бул" за сеозн 2021. Новината бе потвърдена официално от австрийския тим.

Мястото на втория пилот на "Ред Бул" бе голямата въпросителна преди новия сезон, като за него се бореха настоящия пилот на отбора Алекс Албон, както и Перес, който през последния сезон караше за "Рейсинг Пойнт". Не е тайна, че дори и Макс Верстапен не бе голям фен на Албон, като на няколко пъти публично разкритикува представянето му.

През целия сезон шефовете в "Ред Бул" намекваха, че по-добре представилият се пилот през сезона ще грабне мястото, като това се оказа опитният мексиканец Перес.

Той завърши четвърти в крайното класиране, докато Албон, който на хартия имаше по-силен болид, остана седми. Перес дори триумфира в Бахрейн, а в Турция зае второто място след Люис Хамилтън.

30-годишният Перес има 195 старта зад гърба си, като е сред най-опитните пилоти, като по всяка вероятност за Формула 1 отсъствието му щеше да е загуба. Алекс Албон пък ще остане в отбора, но като резервен пилот.

Не е незначителен фактът, че Перес е герой за цяло Мексико, за милиони американци с латино произход, както и за всички фенове на спорта в Централна Америка.