Очаква се Даниел Рикардо да бъде на разположение на "Алфа Таури" този уикенд, след като пропусна последните четири старта във Формула 1 заради операция на ръката. Австралиецът по всяка вероятност ще кара за отбора в любимото си състезание - Гран при на САЩ, което се провежда в Остин, щата Тексас.

Опитният пилот никога не е крил, че се чувства като у дома си в американския щат, а при всяка своя поява там се радва на огромна любов от страна на феновете. Най-добрите му представяния в Остин са две трети места по време на периода му в "Ред Бул".

"Планът е Даниел да кара този уикенд. Вече направи няколко сесии в симулатора, включително в понеделник, а по неговите думи, може да издържи почти до самия край. Все още не е на 100%, но очакваме да бъде в болида в Тексас", заяви шефът на "Алфа Таури" Петер Байер.

Рикардо се присъедини към дъщерния отбор на "Ред Бул" в разгара на сезона, като замени Ник де Врайс, който разочарова с представянето си за тима.

В стартовете, които той пропусна заради оперираната си ръка, мястото му бе заето от Лиъм Лоусън. Новозеландския дебютант остави отлични впечатления с карането си, но сега ще трябва да отстъпи позицията на далеч по-опитния си колега.